— Forsvar og internationalt, Udland

Enhedslisten til Løkke: Indkald Israels ambassadør

Israel bryder den humanitære folkeret, når landets militær lader tusindvis af bomber regne ned over civile mål og opretholder den totale blokade af Gaza. Danmark bør indkalde Israels ambassadør og fordømme Israels krigsforbrydelser.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen bør straks indkalde Israels ambassadør i Danmark og gøre ham klart, at den danske regering fordømmer Israels krigsforbrydelser i Gaza.

Det siger Enhedslistens Rosa Lund, efter at Israel i mere end tre uger har ført en hensynsløs krig mod Hamas og civilbefolkningen i Gaza som en reaktion på terrorangrebet den 7. oktober.
Rosa Lund udtaler:

– Israel kan og skal beskytte sin befolkning mod forfærdelige terrorangreb som det, vi så 7. oktober. Men det giver på ingen måde Israel ret til at begå krigsforbrydelser.

– Der er tale om klokkeklare brud på Genève-konventionen, når Israel kollektivt afstraffer de 2,2 millioner palæstinensere, der bor i Gaza, for angreb begået af Hamas.

– Danmark har altid forsvaret folkeretten, og Israels krigsforbrydelser gør det nu nødvendigt for den danske regering at træde i karakter. Derfor må Løkke indkalde ambassadøren og kræve, at Israel respekterer krigens love og beskytter civile.

Menneskerettighedsorganisationer: Israel begår krigsforbrydelser

I kølvandet på terrorangrebet den 7. oktober har Israel erklæret åben krig mod Hamas og har sat ind med intensive bombardementer i Gaza.

Det israelske militær angriber bevidst civile mål som bl.a. skoler og hospitaler, og som en konsekvens er tusindvis af civile palæstinensere blevet dræbt – en stor del af dem er børn. Tal fra Unicef viser, at omkring 400 palæstinensiske børn bliver dræbt eller såret hver eneste dag.

Både FN’s observatører, Røde Kors, Human Rights Watch og Amnesty International mener, at Israel forbryder sig mod folkeretten – bl.a. ved at angribe civile mål og ved at opretholde den totale blokade af Gaza, der forhindrer nødhjælp i at komme ind og civilbefolkningen i at flygte.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant sagde 9. oktober, at han har givet ordrer til at afskære Gazas befolkning fra el, mad og brændstof. Som en konsekvens advarer FN om, at tusindvis af civile vil dø som følge af mangel på drikkevand, mad, medicin og medicinsk udstyr.

Danmark kan og bør ikke sidde de oplysninger overhør, og det er på tide at regeringen opgiver den ubetingede støtte til Netanyahus krigsførelse mod civile.

Kontakt:
Rosa Lund, rets- og demokratiordfører: + 45 6162 5168
Ida Trøiborg, presserådgiver: +45 6162 5613

Enhedslistens hovedbestyrelse vedtog d. 22. oktober 2023 en udtalelse vedr. den aktuelle konflikt i Palæstina/Israel. Den kan læses her: Udtalelse vedr. konflikten i Palæstina/Israel

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74


Download: Logoer