Enhedslisten: Erhvervsaftale tager fra velfærden og giver til de rigeste

Velfærden, beskæftigelsesindsatsen og den kollektive trafik bliver ofrene for regeringen, Dansk Folkepartis og De radikales erhvervsaftale. Sådan lyder det fra Enhedslistens erhvervsordfører, der samtidig kritiserer erhvervsaftalen for at svigte de små selvstændige og iværksættere:

  • Så kender vi Dansk Folkeparti igen. Ligesom vi så det sidst, vi havde en højre-regering, ser vi nu igen Dansk Folkeparti sikre regeringen flertal for en politik, der tager fra velfærden, de arbejdsløse og den kollektive trafik for at give skatterabatter – hvoraf mange tilgår de rigeste danskere. Der er ikke meget socialt over det parti. 
  • De nye skatterabatter skal blandt andet finansieres ved at tage penge fra råderummet, som er skabt gennem fx en højere pensionsalder. Det er klokkeklart løftebrud fra regeringen. Lars Løkke lovede klart og tydeligt, at reformerne af pensionsalderen skulle sikre, at der var råd til velfærd i fremtiden, men nu bruger han i stedet pengene på lavere skat til de rigeste danskere. Håber ikke det samme vil ske, når den kommende skatteaftale er forhandlet på plads. 
  • Nedskæringerne på DSB er et helt forkert skridt at tage i en tid, hvor vi har brug for, at flere mennesker bruger den kollektive trafik. Og den såkaldte forenkling af den økonomiske styring af beskæftigelsesindsatsen er bare pæne ord for, at man vil presse flere syge og arbejdsløse borgere over på lavere ydelser.

Pelle Dragsted kritiserer også aftalen for ikke at gøre tilstrækkeligt for små selvstændige erhvervsdrivende og iværksættere:

  • Aktiespare-kontoen er fx overhovedet ingen hjælp til iværksættere, der mangler kapital. Pengene kan kun investeres i store selskaber, der allerede er børsnoteret og som overhovedet ikke mangler kapital. Vi burde i stedet skabe mulighed for, at almindelige menneskers opsparing kan komme ud og virke, der hvor der er brug for den, og hvor den understøtter samfundsgavnlige mål.
  • Og som sædvanlig er de almindelige små selvstændige i høj grad glemt. Der er stadig alt for ringe social tryghed for selvstændige og små erhvervsdrivende, og ret til barselsorlov er fx stadig en by i Rusland. Det var her, man burde sætte ind, så langt flere – ikke mindst kvinder – får bedre muligheder for at blive selvstændige.

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer