100 DAGE MED ENHEDSLISTEN

Enhedslistens folketingsgruppe har udarbejdet denne plan. Den er et bud på, hvordan de første 100 dage med Enhedslistens politik ville se ud, hvis vi får magt, som vi har agt. Der er hele 100 konkrete tiltag. De er alle eksempler på, hvor meget mere bæredygtigt, demokratisk og retfærdigt, Danmark faktisk kunne blive.

Tiltagene er realiserbare. Pengene passer. Vi kunne gå i gang i morgen.

Men det er stadig kun forslag og oplæg til debat. De bliver først virkelighed, hvis et flertal mener, at retningen er rigtig, organiserer sig om kravene og stemmer og kæmper for dem. Så vi håber, at du vil være med til at dele forslagene, diskutere dem med venner og bekendte. På arbejdet, i skolen, til familiefesten. Møde op, når vi kommer rundt i landet for at diskutere politik på gader og stræder. Fortælle os, hvordan vi kan hjælpe hinanden med at føre de mange gode forslag ud i livet og få endnu flere mennesker med i kampen for et bæredygtigt, retfærdigt og demokratisk samfund.

God fornøjelse.

 

Download debatoplægget her (PDF)

Find hele finansieringen her (link)

Om 100 dage med Enhedslisten

Vi har alle en historie om, hvordan fællesskabet har forbedret hverdagen og verden – enten for os selv eller for nogen, vi kender.

Og det slår mig, når jeg taler med folk på gaden, på skoler og på arbejdspladser: Vi er så mange, der slås for hinanden på så mange måder. Vi tager en tørn i skolebestyrelsen. Vi hjælper naboen med flyttelæsset. Vi samler tæpper ind, når mennesker på flugt kommer til Danmark. Og vi hjælper og organiserer, når mennesker med sygdom eller handicap bliver ramt af fattigdomsskabende reformer.

Det, der er uoverkommeligt for den ene, bliver muligt, når flere træder til. Vi finder løsninger i fællesskab. Sådan burde vi også indrette vores samfund.

Sammen kan vi ændre samfundet

Lige nu bliver vores samfund styret af en politik, der tilgodeser ganske få på bekostning af fællesskabet. Regningen for finanskrisen endte hos skatteyderne, de ledige og de syge – men bankerne har fortsat enorme overskud. Vores natur gisper, klimaforandringerne bliver tydeligere – men gyllebaroner og kvotekonger skovler ufortrødent penge ind. Og mens velfærden halter overalt i landet, bliver skatten sænket for milliardærernes arvinger.

Heldigvis har vi et valg. Der er ikke nogen politik, der er nødvendig eller uforanderlig. Vi kan ændre samfundet i en retning, hvor vi giver hinanden de bedste vilkår for at leve sunde, rige og bæredygtige liv. Hvor vi bremser klimaforandringerne og bevarer en blomstrende natur for vores børn. Hvor vi kan stole på velfærden og på, at sikkerhedsnettet nok skal gribe os, hvis vi falder. Og hvor vi beder de rigeste betale en mere retfærdig del til det fælles bedste. For så er der nemlig råd.

Det er praktisk socialistisk politik. Det kan lade sig gøre. Men vi skal gøre det sammen.

100 dage med Enhedslisten

Enhedslistens folketingsgruppe har udarbejdet den plan, du sidder med her. Den er et bud på, hvordan de første 100 dage med Enhedslistens politik ville se ud, hvis vi får magt, som vi har agt. Der er hele 100 konkrete tiltag. De er alle eksempler på, hvor meget mere bæredygtigt, demokratisk og retfærdigt, Danmark faktisk kunne blive.

Tiltagene er realiserbare. Pengene passer. Vi kunne gå i gang i morgen.

Men det er stadig kun forslag og oplæg til debat. De bliver først virkelighed, hvis et flertal mener, at retningen er rigtig, organiserer sig om kravene og stemmer og kæmper for dem. Og derfor er dine forslag, meninger og holdninger vigtige.

Ingen kan ændre verden alene. Men sammen kan vi.

  • Pernille Skipper, politisk ordfører for Enhedslisten

Debatten om 100 dage med Enhedslisten

Enhedslistens debatoplæg har været diskuteret vidt og bredt i pressen, på sociale medier, til debatarrangementer i lokalafdelinger, offentlige møder og mange andre steder.

Vi er meget glade og taknemmelige for de mange gode input, vi har fået fra hundredvis af mennesker. De mange tilbagemeldinger er blevet samlet i en fælles opsummering fra partiets hovedbestyrelse. Opsamlingen kan læses her.

 


Hør Listen – Danmarks Progressive Podcast om 100 dage med Enhedslisten

Læs temaet i Enhedslistens medlemsblad, Rød+Grøn


 

100 dage med Enhedslisten
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo